پایان رؤیای «اسرائیل بزرگ»!

با توجه به نقطه ضعف بزرگ رژیم صهیونیستی در عامل جمعیت، مهاجرت، یکی از معضلات بزرگ این رژیم از ابتدای شکل‌گیری تاکنون محسوب می‌شود؛ تا جایی که محافل اسرائیلی این پدیده را در زمره عوامل فروپاشی اسرائیل از درون قرار می‌دهند.
کد خبر: ۵۸۴۵۲۸
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۰ - 20April 2023

پایان رؤیای «اسرائیل بزرگ»!به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، در دهه‌های نخست تشکیل رژیم جعلی صهیونیستی در فلسطین اشغالی، در سایه وعده‌هایی که جنبش صهیونیسم تحت عنوان «سرزمین موعود» به یهودیان می‌داد و نیز با توجه به حمایت‌های آمریکا و کشور‌های اروپایی از این رژیم، یهودیان از سراسر جهان تمایل زیادی برای مهاجرت به فلسطین داشتند.

اما بعد از تحولات گوناگون و وقوع جنگ‌های پی در پی با اعراب که موجب شده بود هیچ منطقه‌ای از فلسطین اشغالی امن نباشد، یهودیان متوجه شدند واقعیتِ فلسطین با آنچه که سران صهیونیسم به آن‌ها وعده داده بودند کاملا متفاوت است. این احساس فریب‌خوردگی و ناامیدی میان یهودیان بعد از جنگ ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ ارتش رژیم صهیونیستی با لبنان به اوج خود رسید؛ به ویژه اینکه در جنگ جولای ۲۰۰۶ تقریبا هیچ نقطه از جبهه داخلی فلسطین اشغالی نبود که مورد هدف موشک‌های حزب‌الله قرار نگیرد.

این روال در جنگ‌های بعدی ارتش اسرائیل با گروه‌های مقاومت فلسطین در نوار غزه نیز تکرار شد. با وجود اینکه چالش‌های اقتصادی، اجتماعی، شکاف در جامعه صهیونیستی و درگیری‌های داخلی از جمله عواملی است که اسرائیلی‌ها را وادار به مهاجرت از اراضی اشغالی می‌کند، اما احساس ناامنی و ترس از جنگ با مقاومت مهمترین عاملی است که صهیونیست‌ها را به «فرار بی‌بازگشت» یا همان «مهاجرت معکوس» ترغیب می‌کند.

مؤسسه «مناخیم بیگن» در قدس اشغالی در گزارشی که سال گذشته میلادی منتشر کرد گزارش داد که بیش از ۷۰ درصد اسرائیلی‌ها برای گرفتن پاسپورت دوم اقدام کرده‌اند. «جدعون لیوی» کارشناس و نویسنده صهیونیست در این زمینه می‌گوید: از نظر اسرائیلی‌ها نمی‌توان درباره آینده اسرائیل برای طولانی مدت صحبت کرد؛ چرا که نمی‌دانند آینده آن‌ها چه خواهد شد و از همین رو همه اسرائیلی‌ها به فکر گرفتن تابعیت دوم هستند.

اسرائیلی‌هایی که قصد مهاجرت معکوس دارند به بهانه سرمایه‌گذاری در خارج از اراضی اشغالی مهاجرت می‌کنند، اما اغلب آن‌ها هرگز برنمی‌گردند. آخرین آماری که رژیم صهیونیستی درباره مهاجرت معکوس از فلسطین اشغالی منتشر کرده مربوط به سال ۲۰۲۰ است که نشان می‌دهد بیش از ۱۶ هزار نفر این سرزمین را ترک کردند. این درحالی است که رژیم صهیونیستی اقدامات زیادی برای بهبود شرایط زندگی یهودیان و ترغیب آن‌ها به ماندن در فلسطین انجام داده است.

همچنین مؤسسه نظرسنجی «مدگام» رژیم صهیونیستی در گزارشی در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که نزدیک به ۳۰ درصد اسرائیلی‌ها تمایل به مهاجرت دارند، اما از شرایط لازم برای این کار برخوردار نیستند. در این نظرسنجی مشخص شد که بیشتر جوانان ۲۰ تا ۲۹ سال علاقه به مهاجرت دارند. آمار نشان می‌دهد که در حال حاضر از هر ۱۰۰۰ اسرائیلی ۲ نفر مهاجرت می‌کنند.

سران رژیم اشغالگر برای مقابله با پدیده مهاجرت معکوس، از دهه گذشته در تلاش برای انتقال ۳۰۰ هزار یهودی از آرژانتین و آمریکای لاتین و آفریقای جنوبی و اتیوپی و هند به فلسطین اشغالی بوده‌اند، اما شاخص‌ها حاکی از مهاجرت منفی به این سرزمین است؛ به این معنا که تعداد کسانی که از اراضی اشغالی مهاجرت می‌کنند دو برابر افرادی است که وارد آن می‌گردند.

طبق پژوهشی که «یوسی هارباز» پژوهشگر و کارشناس اسرائیلی در دانشگاه برینسون انجام داده از هر ۸ اسرائیلی یک نفر تابعیت دوم دارند و نیمی از یهودیان ساکن فلسطین اشغالی می‌خواهند به اروپا برگردند. این بدان معناست که بیش از ۱ میلیون اسرائیلی اکنون تابعیت دوم داشته و قصد دارند به جایی برگردند که از آن آمده بودند.

احساس عدم تعلق به زمین و کشور فلسطین، احساس سیطره هویت عربی بر فلسطین، احساس نیاز به یافتن «وطن دوم» و یک تابعیت غیراسرائیلی، احساس ناامنی و نبود چشم‌اندازی برای سازش با فلسطینیان و کشور‌های منطقه، به ویژه کشور‌های مجاور فلسطین، مشکلات معیشتی و افزایش جرم و جنایت در داخل اراضی اشغالی و قدرت مقاومت فلسطین و انتفاضه‌های مردم آن از جمله عوامل برجسته مهاجرت معکوس اسرائیلی‌هاست.

مقامات صهیونیست با ابراز نگرانی درباره فرار بی‌بازگشت اسرائیلی‌ها از فلسطین تاکید می‌کنند که این روند پروژه «اسرائیل بزرگ» را به خطر انداخته و آن را در معرض نابودی قرار می‌دهد. دراین بین یهودیان ساکن فلسطین اشغالی بیشتر میل به مهاجرت به آمریکا دارند و اطلاعات نشان می‌دهد بیش از ۶۹ درصد صهیونیست‌هایی که به خارج از فلسطین اشغالی مهاجرت کرده‌اند، در ایالات متحده ساکن شده‌اند.

به طور کلی در حال حاضر ۱.۲ میلیون اسرائیلی در آمریکا زندگی می‌کنند و ۴۰۰ هزار نفر نیز در مرحله فعلی به این کشور مهاجرت کرده‌اند. اغلب این مهاجران، یهودیانی هستند که سرمایه‌های خود را از فلسطین به آمریکا منتقل می‌کنند. همچنین اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که فرار مغز‌ها در فلسطین اشغالی طی یک دهه گذشته نزدیک به ۳۰ درصد افزایش داشته است.

اما با روی کار آمدن کابینه راست‌افراطی بنیامین نتانیاهو شمار اسرائیلی‌هایی که قصد مهاجرت دارند بیش از پیش افزایش یافته است. گزارش رسانه‌های عبری نشان می‌دهد که در نتیجه فشار‌های راست‌افراطی‌های اسرائیل جوانان اسرائیلی با تشکیل گروهی به نام «باهم اسرائیل را ترک می‌کنیم» اعلام کرده‌اند که نخستین هدف آن‌ها مهاجرت ۱۰ هزار اسرائیلی است. «مردخای کاهانا» یک تاجر اسرائیلی-آمریکایی در این زمینه گفته که من بعد از سال‌ها قاچاق یهودیان از مناطق جنگی در یمن و افغانستان و سوریه و اوکراین به اسرائیل (فلسطین اشغالی) این بار تصمیم گرفته‌ام به اسرائیلی‌ها کمک کنم که به آمریکا بروند. واقعیت آن است که یهودیان هرگز نمی‌دانستند چگونه باید حکومت کنند و آوارگی سرنوشت آنهاست.

از آنجایی که عنصر جمعیت مهمترین نقطه ضعف رژیم صهیونیستی از ابتدای شکل‌گیری تاکنون بوده، مهاجرت پدیده‌ای نگران‌کننده برای این رژیم محسوب می‌گردد؛ تا جایی که اسرائیلی‌ها آن را در زمره شاخص‌ها و عوامل فروپاشی اسرائیل از درون قرار می‌دهند.

منبع: الف

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها