کتاب «سیطره» رونمایی شد؛

سرهنگی: خاطرات «سیطره» تکان‌دهنده است

موسس دفتر ادبیات و هنر مقاومت، ادبیات جنگ را ثروت ملی دانست و با تاکید بر اینکه خاطرات «سیطره» تکان‌دهنده است، گفت: کتاب سیطره و خاطرات آن وقتی پرثمرتر است که در کنار ادبیات جنگ که ادبیاتی ملی است، قرار بگیرد تا انرژی فداکاری نظامی را منتقل کند و به فداکاری اجتماعی تبدیل شود.
کد خبر: ۶۱۷۶۱۶
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۴ - 20September 2023

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌‎پرس، آئین رونمایی از کتاب «سیطره» خاطرات هفت‌سال نفوذ «نادر کیانی» از نیروهای انقلابی ایران به‌قلب گروهک کومُله، با حضور حجت‌الاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات، کیانوش گلزار راغب نویسنده کتاب، مرتضی سرهنگی موسس دفتر ادبیات و هنر مقاومت، علی‌اکبر شیروانی مدیرعامل انتشارات سوره مهر در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.

علی‌اکبر شیروانی مدیرعامل انتشارات سوره مهر در این مراسم اظهار داشت: جناب آقای قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قرار بود در این جلسه حاضر باشند، اما بیماری برای ایشان حادث شد و متأسفانه امکان حضورشان فراهم نشد.

وی افزود: دو روایت درخصوص اهمیت کار امنیتی وجود دارد که پایه و مبنای ما برای پرداختن به کتاب‌های امنیتی است. این روایت‌ها مربوط به جنگ‌های دوران اسلام است که پیامبر (ص) و امام علی (ع) از یاران می‌خواهند که تغییر لباسی بدهند و روایت دیگری از دشمن داشته باشند. این روایت‌ها به ما ثابت می‌کنند کار درباره مسائل امنیتی مهم است و ضرورت دارد؛ هرچند هیچ‌کس منکر نیست که باید با مدل‌های جدید و تکنولوژی‌های جدید به کار امنیتی پرداخت.

مدیرعامل انتشارات سوره مهر گفت: امروزه نمی‌توان از کسی خواهش کرد که با لباس مبدل وارد فضایی شود و اطلاعات جمع‌آوری کند، بلکه متخصصین وارد کار فضای مجازی می‌شوند و از ظرفیت‌های جدید استفاده می‌کنند. از طرفی در بیان معصومین (ع) داریم که می‌فرمایند بروید و روایت کنید. این کلمه روایت با قصه و داستان هم هم‌پوشانی دارد؛ هم اینکه قدرت ما را به دیگران نمایش می‌دهد و هم در ضرورت انتشار کتاب‌هایی مثل سیطره شکی نیست.

وی افزود: نکته‌ای که سیطره را متمایز می‌کند، این است که حاصل همکاری دو مرکز کاملاً تخصصی است. از طرفی حوزه هنری از ابتدای انقلاب پشت کاری آمده تا به طور تخصصی در حوزه کتاب و ادبیات و رمان کار می‌کند.

شیروانی گفت: ابتدا از جناب سرهنگی پیر و مرشد ما به‌خاطر کاری که شروع کرده‌اند، تشکر می‌کنم. او تأکید داشت که این اتفاقات نوشته شود؛ تکنیک‌های روایی نوشته شده و با تکنیک نوشتاری کتاب‌های چند سال پیش متفاوت است؛ همچنین از کیانوش گلزار راغب نویسنده کتاب نیز به دلیل طی این مسیر قدردانی می‌کنیم؛ راهی که نویسنده‌ها به دلایل مختلف ادامه‌اش نمی‌دهند. ماندن در این مسیر در رشد این ادبیات مفید است.

سیطره با تلاش حوزه هنری خلق شد

در ادامه، «گلزار راغب» نویسنده کتاب سیطره گفت: اگر لطف و همراهی عزیزان در حوزه هنری نبود، شاید امروز سیطره را نداشتیم. اینکه امروز ما سیطره را داریم، از خوشبختی ما است. من یک هفته در یک روستا اسیر کومله بودم و برادرم هم به دست همین گروهک‌ها به‌شهادت رسید؛ افراد بسیار دیگری هم به‌ شهادت رسیدند و هنوز جنازه‌ها پیدا نشده است.

وی افزود: نوشتن این کتاب را وظیفه خودم دانستم که کمی روشنگری کرده‌ام. اینکه از زاویه هنر و ادبیات قدمی برای امنیت کشورمان باز کرده‌اند، تشکر می‌کنم. ما معمولاً گروه‌ها را از بیرون می‌بینیم که با شعار جذاب سعی می‌کنند تا جوانان را به سمت خودشان بکشند.

راغب گفت: نادر کیانی برای ورود به دل کومله دست به کاری بزرگ زده و حاصل این تلاش‌های دوستان ایشان این فرصت را به ما داده تا در آسایش و امنیت زندگی کنیم. از تمام رسانه‌ها برای معرفی این کتاب‌ها که بازوی ما بودند، تشکر می‌کنم که باعث شدند این کتاب‌ها دیده و خوانده شوند.

این‌ خاطرات تکان‌دهنده‌اند

در ادامه این‌ مراسم، مرتضی سرهنگی ضمن تبریک انتشار کتاب سیطره گفت: حدود ۱۱ سال پیش یک روز حدود ساعت چهار بعد از ظهر یک متن به من رسید؛ آن را خواندم و وقتی سرم را بلند کردم، ساعت ۱۱ شب بود و دیدم این کتاب چه دنیایی دارد. ساعت ۱۱ شب تلفن گلزار را پیدا کردم و این روند اولین کتاب گلزار راغب به اسم شنام بود. به او گفتم فردا بیایید تا همدیگر را ببینیم. گفتم این دنیایی که شما از اسارت ترسیم کرده‌اید، برای ما ناشناخته است و باید ما آن را بشناسیم. این‌چنین دنیاهایی دست به دست می‌دهند تا به ما نشان دهند که این چراغ که بالای سرمان روشن است، برای ما چند درآمده است.

وی افزود: من از گلزار خواهش کردم به خاطرات کومله متمرکز شوند. یکی از کسانی که در دست کومله اسیر بوده است، دختری اهل رشت بود. او به راوی کتاب ما می‌گوید اگر روزی آزاد شدی به پدر من بگو دخترت را آزاد کن؛ چراکه به من دست‌درازی می‌کنند و وقتی اعتراض می‌کنیم به ما می‌گویند اینجا هرکسی وظیفه‌ای دارد و وظیفه تو تأمین جنسی نیروهاست. این‌خاطرات برای ما تکان‌دهنده است که بدانیم دشمن‌های ما چه کسانی هستند. گلزار راغب با انتشار این کتاب‌ها به عهد خودش وفا کرد و خوش‌قولی کرد و این وقتی شیرین‌تر می‌شود که مجموعه‌های امنیتی به انتشار چنین‌کتاب‌هایی یاری برسانند.

سرهنگی ادبیات جنگ را ثروت ملی دانست و گفت: این کتاب و خاطرات وقتی پرثمرتر است که در کنار ادبیات جنگ که ادبیاتی ملی است، انرژی فداکاری نظامی می‌دهد و به فداکاری اجتماعی تبدیل می‌شود و در نهایت این فداکاری اجتماعی بیشتر می‌شود. امیدواریم که این کتاب مقدمه‌ای باشد تا ما به این پرونده‌ها برسیم و کتاب‌های بهتر و بیشتری منتشر کنیم.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها