ارمغان آل‌محمد (ص) را فراموش نکنیم

یک کارشناس مذهبی مناجات شعبانیه را به نقل از آیت‌الله ملکی تبریزی به عنوان ارمغان آل محمد (ص) معرفی کرد که به گفته استاد شهید مرتضی مطهری یک معجزه است.
کد خبر: ۵۷۴۷۲۴
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۰ - 21February 2023

ارمغان آل‌محمد (ص) را فراموش نکنیمبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، فردا سوم اسفند مصادف با نخستین روز از ماه شعبان است؛ ماهی که به نام پیامبر اکرم (ص) و صلوات بر محمد و آل محمد مزین است. در روایتی آمده است که امام سجاد (ع) یاران خود را جمع کرد و ‏فرمود می‏ دانید این چه ماهی است؟ این ماه شعبان است و حضرت رسول (ص) می‏ فرمود شعبان ماه من است. پس در این ماه برای محبت پیغمبر خود و برای تقرب به سوی پروردگار خود روزه بگیرید.

در ماه شعبان میلاد سه امام آسمان ولایت یعنی امام حسین (ع)، امام سجاد (ع) و حضرت حجت (عج) و همچنین قمر بنی هاشم و حضرت علی اکبر (ع) را جشن می‌گیریم و با مناجات شعبانیه و صلوات شعبانیه، روز‌ها و شب‌های خود را متفاوت با سایر شب‌ها و روز‌ها می‌گذرانیم؛ هرچند بزرگان اخلاق بر خواندن مناجات شعبانیه نه فقط در ماه شعبان که در طول سال تاکید کرده اند.

حجت الاسلام «علی شیرازی» کارشناس مذهبی مناجات شعبانیه در گفت‌وگویی به ویژگی‌های ماه شعبان اشاره کرد و درباره مناجات شعبانیه اظهار داشت: آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی فرمودند که مناجات شعبانیه، مناجات معروفی است و اولیای خدا به خاطر این مناجات شعبانیه است که با ماه شعبان انس دارند و برای همین مناجات، منتظر و مشتاق این ماه هستند.

حجت الاسلام شیرازی به نقل از استاد اخلاق امام خمینی (ره) افزود: این مناجات، مناجات بزرگی است و یکی از ارمغان‌های آل محمد (ص) است که بزرگی آن را کسی درک می‌کند که قلب سالم و گوش شنوایی داشته باشد و لذا اهل غفلت از درک فواید و نور‌های آن بی بهره اند. این کارشناس مذهبی افزود: علامه محمدتقی مصباح یزدی تاکید داشت که مناجات شعبانیه از سایر مناجات‌ها متمایز است و درخشش خاصی دارد و استاد شهید مرتضی مطهری می‌گفت مناجات شعبانیه برای مردم عالم، معجزه است. البته علامه سید بن طاووس به این نکته اشاره کرده که امیرمومنان علی (ع) و فرزندانش (ع) در ماه شعبان، مناجات شعبانیه را می‌خواندند و همه ائمه (ع) بر آن مداومت داشتند.

کارشناس مذهبی مناجات شعبانیه ادامه داد: امام خمینی (ره) می‌فرمود مناجات شعبانیه از مناجات‏‌هایی است که اگر انسان دنبالش برود و در آن فکر بکند، انسان را به یک جایی می‏ رساند و حضرت امام خامنه‌ای نیز اینگونه فرمود که مناجات مأثوره ماه شعبان، یکی از دعا‌هایی است که لحن عارفانه و زبان شیوای آن با مضامین بسیار والا و سرشار از معارف عالی همراه است که نظیر آن را در زبان‌های معمولی و محاورات عرفی نمی ‏توان یافت یا در جایی دیگر فرمود این مناجات، نمونه کاملی از تضرع و وصف حال برگزیده‌ترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خود و ذات مقدس ربوبی است. یعنی هم درس معارف است و هم اسوه و الگوی عرض حال و درخواست انسان مومن از خدا.

ماه آمادگی برای ورود به مهمانی خدا

وی درباره امتیاز‌های ماه شعبان خاطرنشان کرد: ماه شعبان، ماه آمادگی برای ورود به مهمانی خداست. ما باید با عمل به تکالیفمان در این ماه بزرگ، خود را برای ورود به ماه شریف رمضان آماده کنیم. در این ماه عظیم الشان، تکلیف‌های بزرگی بر دوش ما گذاشته شده است که شب زنده داری، خواندن نماز شب با تلاوت سوره‌های متفاوت قرآن، روزه گرفتن به ویژه در روز‌های دوشنبه و پنجشنبه، تلاوت روزانه یک جزء از قرآن با صوت زیبا و تدبر در آیات آن از جمله این اعمال است.

حجت الاسلام شیرازی، زیاد صلوات فرستادن بر پیامبر (ص) و ذکر مستمر، به ویژه تسبیح حضرت فاطمه (س) را از دیگر اعمال سفارش شده این ماه برشمرد و گفت: ذکر یونسیه یعنی گفتن لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ در این ماه تاکید شده است. البته کسی که ذکر یونسیه را تکرار می‌کند، باید با تمام وجود بر یگانگی خدا ایمان داشته باشد و بداند که خدا در همه حال ناظر بر اعمال اوست. همچنین متوجه باشد که در هنگام گفتن این ذکر، با سرچشمه وجود و هستی صحبت می‌کند و باید از گذشته سرشار از کوتاهی و ناسپاسی خود، پشیمان باشد و این ذکر را نوعی توبه به درگاه الهی بداند.

این پژوهشگر مذهبی بهترین زمان برای گفتن ذکر یونسیه را بعد از عشاء دانست که در سجده حداقل ۴۰۰ بار تکرار کند و افزود: ذاکر باید به رابطه ذکر یونسیه با خود اهمیت بدهد و به عظمت خدا توجه نماید و همچنین باید به نظم و هماهنگی در کره زمین و در سیارات و ستاره‌ها و خورشید و نوع حیات در خشکی‌ها و دریا‌ها توجه کند و از طرف دیگر باید در هر بار خواندن این ذکر، بیشتر به حضرت دوست نزدیک‌تر شود.

وی اضافه کرد: اگر بتوانیم در ماه شعبان به سجده‌های طولانی پس از هر نماز و شکرگزاری از پروردگار عادت کنیم، بسیار موثر است. پرهیز از گناه و استغفار دائمی با گفتن روزی ۷۰ بار ذکر استغفرالله و اساله التوبه با یک توبه واقعی و حقیقی در این ماه سفارش شده است.

حجت الاسلام شیرازی، به برخی دیگر اعمال و ذکر‌های این ماه همچون داشتن مراقبه و محاسبه، خواندن نماز‌های نافله روزانه به ویژه نافله ظهر، زیارت مشاهد مشرفه و اولیای الهی، زیارت مومنین و انسان‌های نیکوکار و با اخلاص، زیارت اموات و اهل قبور، خواندن دعای فرج به ویژه در قنوت نماز‌های وتر، خواندن زیارت جامعه کبیره در روز‌های جمعه، خواندن صلوات شعبانیه در اواسط هر روز، صدقه دادن و کمک به نیازمندان و فقیران و همچنین خواندن دعا با سوز و تضرع و اشک تاکید کرد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار