رییس جمعیت هلال احمر در نشست خبری:

بودجه هلال‌ احمر متناسب با ماموریت‌های محوله نیست

کولیوند گفت: بودجه اختصاص یافته به هلال احمر برای فعالیت‌هایی که جمعیت انجام می‌دهد کافی نیست و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
کد خبر: ۶۶۵۸۴۲
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰ - 07May 2024

.به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، «پیرحسین کولیوند» رییس جمعیت هلال احمر امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری که به مناسبت هفته هلال احمر برگزار شد، درخصوص برگزاری جلسات مجمع عمومی هلال احمر و شورای هلال احمر، اظهار داشت: در طول این یک سال تمام جلسات به موقع برگزار شد.

کولیوند از بهبود لجستیک هلال احمر خبر داد و گفت: در یک سال گذشته ۳۰۰ دستگاه آمبولانس و ۶۰۰ دستگاه خودرو از گمرگ ترخیص و قرارداد هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو دیگر منعقد شده است.

به گفته وی، روی بالگرد‌های جمعیت هلال احمر نیز تعمیرات اساسی (اورهال) صورت گرفته و به نوعی ناوگان این نیرو نونوار شده است.

رئیس جمعیت هلال احمر حضور امدادگران ایرانی در بحران‌های بین المللی را بی نظیر عنوان کرد و افزود: هلال احمر ایران بالاترین مدال بشردوستی را کشور ترکیه دریافت کرده است.

کولیوند از برگزاری نمایشگاه دستاورد‌های هلال احمر به مدت یک هفته در محوطه دریاچه خلیج فارس خبر داد و افزود: روز چهارشنبه همایشی با حضور رییس مجلس و نمایندگانی از فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ برگزار می‌شود.

وی از رنگین شدن برخی از نماد‌های شهری به رنگ قرمز به مناسبت هفته هلال خبر داد گفت: روز جمعه یادواره شهدا در برخی از استان‌ها برگزار می‌شود؛ همچنین روز جمعه نیز به بانوان هلال احمر اختصاص دارد و مراسمی برای تقدیر از آنها برگزار می‌شود.

رییس جمعیت هلال احمر گفت: افتتاحیه مراکز استانی و ملی و خارج از کشور هلال احمر روز شنبه - ۲۱ اردبهشت - برگزار می‌شود.

وی گفت: در سطح ملی و بین المللی تلاش کردیم جزو بهترین‌ها باشیم تعداد داوطلبان را از ۴۶۰ نفر به حدود ۳ میلیون رسانده ایم که در حال آموزش هستند. گروه‌های مختلفی در سازمان جوانان ایجاد کردیم مانند گروه‌های سحر که در زلزله ترکیه و سوریه به خوبی درخشیده اند و به عنوان یک الگوی موفق در فدراسیون شناخته شده اند.

وی درباره تیم‌های یاس گفت: تیم‌هایی نیز از دیگر گروه‌های هلال احمر در این بخش است. در این راستا برای ۲۰ هزار زن سرپرست خانوار شغل ایجاد و توانمند شده اند.

کولیوند اضافه کرد: باشگاه باور با کمک سازمان جوانان تاسیس شد که به همراه خانه‌های هلال به عنوان یک الگوی موفق به صلیب سرخ ارائه شده است. همچنین کانون دانش آموزی را از ۸ هزار به ۶۸ هزار رسانده ایم.

وی تولید دارو‌های نوترکیب و تجهیزات پزشکی جدید را از اقدامات دیگر هلال احمر عنوان کرد و افزود: همچنین مراکز خارج از کشور از نظر کیفیت کار توسعه یافته و تلاش کردیم توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران را نمایش دهیم. مرکز تاجیکستان که ۷ سال تعطیل شده بود به زودی بازگشایی خواهد شد.

کولیوند ادامه داد: در بحث آموزش و پژوهش اقدامات خوبی صورت گرفته است امسال هم برای هوشمندسازی فعالیت‌ها و توسعه مراکز توانبخشی و ارایه خدمات طب سنتی برنامه ریزی کرده ایم.

رئیس جمعیت هلال احمر در پاسخ به سوال خبرنگاران در رابطه با امدادرسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان گفت: در سیل سیستان و بلوچستان به ۴۸۰ روستا امدادرسانی شد. برخی از روستا‌ها در محاصره آب بودند، اما از طریق بالگرد و قایق به سیل زدگان امدادرسانی شد و به هر شکل ممکن امدادرسانی صورت گرفت. هر نقطه‌ای نیز که به علت دورافتاده بودن از امدادرسانی محروم شده بودند، پس از ارزیابی تمامی اقلام به دست آنها رسید. تمام تلاش انجام شد تا به همه مردم سیل زده کمک رسانی شود. 

وی گفت: بیشترین پرواز برای امدادرسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان صورت گرفت و بیماران حاد به مراکز درمانی منتقل شدند تا گره‌ای از مشکلات مردم سیل زده سیستان و بلوچستان باز شود. باید توجه داشت که در برخی نقاط چندین بار به مردم سیل زده سیستان و بلوچستان کمک رسانی شد. 

کولیوند توضیح داد: این در حالی است که کشور‌های اطراف همزمان به صورت سخت درگیر سیل بودند و در عادی سازی وضعیت برای کمک رسانی به مردم ناتوان بودند.

این مقام مسئول در هلال احمر تاکید کرد: شهروندان باید به هشدار‌های ایمنی در خصوص حوادث و سوانح توجه کنند. توجه به هشدار‌ها کمک می‌کند تا میزان خسارات کاهش یابد.

کولیوند با اشاره به عملیات هلال احمر در حج گفت: درمانگاه‌ها و مراکز درمانی هلال احمر در حج فعال هستند. انتخاب نیرو‌های درمانی نهایی شده و توصیه‌ها به پزشکان انجام شده تا حجاج در سلامت کامل مراسم خود را انجام دهند.

وی افزود: به گفته وزارت بهداشت عربستان، خدمات هلال احمر در مراسم حج جز بهترین ارائه خدمات بوده و کشور‌های دیگر در حال الگوبرداری از شیوه پوشش پزشکی هلال احمر هستند. علاوه بر این در مراسم اربعین نیز از روز اول پیاده روی اربعین اقدام به خدمت رسانی می‌کنیم و با استقرار پزشکان در مسیر پیاده روی، خدمات رسانی به زائران را به صورت سراسری انجام می‌دهیم. 

وی افزود: مسئولان عراقی نیز به صورت کامل با هلال احمر همکاری می‌کنند و در یک هم افزایی مطلوب بهترین خدمات به زائران در حوزه امداد و درمان ارائه می‌شود. هلال احمر پوشش امدادی و درمانی پیاده روی اربعین را از داخل کشور آغاز می‌کند و تمامی مسیر‌های منتهی به مرز را پوشش خواهد داد. در مرز‌ها و در داخل کشور عراق نیز با همکاری طرف عراقی، در موکب ها، مراکز درمانی و بیمارستان هلال احمر به صورت ویژه مستقر خواهیم بود تا بهترین خدمات به زائران ارائه شود.

رییس هلال احمر با قدردانی از حمایت مجلس و دولت از هلال احمر، خاطرنشان کرد: بودجه اختصاص یافته به هلال احمر برای فعالیت‌هایی که جمعیت انجام می‌دهد کافی نیست و باید مورد توجه جدی قرار گیرد. حوزه فعالیت‌های هلال احمر گسترده است و باید بودجه متناسب با آن اختصاص یابد.

کولیوند در خصوص حوادث احتمالی تهران گفت: مسئول مدیریت بحران در پایتخت، شهرداری تهران است و هلال احمر در این عرصه دستگاه همکار و متولی امداد و نجات است. با این وجود هلال احمر تمهیداتی اندیشیده است تا میزان خسارت‌های احتمالی در حوادث به حداقل برسد. با این وجود باید امیدوار بود که در تهران حادثه‌ای رخ ندهد، زیرا آمادگی کامل برای رسیدگی به یک حادثه بزرگ وجود ندارد. با این وجود هلال احمر انبار‌های اضطراری را آماده و تجهیزات کامل در این انبار‌ها وجود دارد. امروز تلاش می‌شود تا با آموزش، سطح آگاهی را نسبت به حوادث احتمالی ارتقا دهیم.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها