مانور دوباره بلینکن روی استفاده روسیه از پهپاد‌های ایران

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد پهپاد‌هایی که روسیه از آن‌ها برای حمله به اوکراین استفاده کرده ساخت ایران بوده است.
کد خبر: ۵۵۱۵۱۱
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۱ - 21October 2022

مانور دوباره بلینکن روی استفاده روسیه از پهپاد‌های ایرانبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر مدعی شده پهپاد‌هایی که روسیه در روز‌های گذشته از آن‌ها برای حمله به نقاطی در اوکراین استفاده کرده ساخت ایران بوده است.

او گفت: «حملات متعددی در روز‌های گذشته با استفاده از پهپاد‌های ساخت ایران [در اوکراین]انجام شده‌اند.»

کشور‌های غربی در روز‌های گذشته ادعا کرده‌اند پهپاد‌های مورد استفاده روسیه برای حمله به زیرساخت‌های اوکراین ساخت ایران هستند. جمهوری اسلامی ایران همواره ارسال سلاح برای هر یک از دو طرف جنگ اوکراین را رد کرده است.

«امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز گذشته در نامه‌ای مرتبط ساختن این ادعا با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ را فاقد هر گونه پایه حقوقی در چارچوب قطعنامه مذکور خواند.

امیرسعید ایروانی در این نامه از اینکه اوکراین موضع بی طرفی ایران در جنگ جاری در این کشور را نادیده گرفته و به ادعا‌ها و موضع گیری‌های اشتباه براساس اطلاعات ثابت نشده ادامه می‌دهد، ابراز تاسف کرده است.

وی افزود: «اوکراین به دنبال اهداف سیاسی در مرتبط ساختن ادعا‌های بی اساس علیه ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ است.»

روسیه از بامداد دوشنبه (۱۰ اکتبر/ ۱۸ مهرماه) چندین حمله موشکی به مرکز شهر «کی‌یف»، پایتخت اوکراین و چند شهر دیگر در این کشور انجام داد. این حملات به کشته و زخمی‌شدن ده‌ها نفر منجر شد. روسیه چند شهر دیگر در مناطق جنوبی و غربی اوکراین را هم هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داده است.

حملات موشکی روسیه دو روز بعد از انفجار مهیبی در پل «کرچ» انجام شد. این انفجار به تخریب بخشی از پل کرچ منجر شد که تنها محور برای متصل کردن روسیه به شبه‌جزیره کریمه است. روسیه در سال ۲۰۱۴ این شبه‌جزیره را که تا آن زمان بخشی از اوکراین بود در پی یک همه‌پرسی به اراضی خود الحاق کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تأیید کرد که او فرمان این حملات موشکی را به تلافی تخریب پل کرچ صادر کرده است. او هشدار داد هر گونه حمله برای تهدید روسیه با «پاسخ سخت» مواجه خواهد شد.

آنتونی بلینکن در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد که دولت آمریکا کماکان دیپلماسی را بهترین مسیر در قبال برنامه هسته‌ای ایران می‌داند. وی مدعی شد: «با توافق یا بدون آن، آمریکا تمامی اقدامات لازم را برای مقابله با فعالیت‌های ایران خواه در خاورمیانه و خواه در فراتر از آن منطقه به کار خواهد گرفت.»

در حالی که آمریکا با خروج از برجام تعهداتش در این توافق بین‌المللی را نقض کرده بلینکن مدعی شد: «توافق قریب الوقوع نیست، چون ایرانی‌ها کماکان خواسته‌های فرعی مطرح می‌کنند.»

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج ماهه از ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد. این مذاکرات به مدت چهار روز ادامه داشت و ۱۷ مرداد با پرواز هیئت‌های شرکت‌کننده به پایتخت‌ها به پایان رسید.

برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله‌ای در روزنامه فایننشال‌تایمز مدعی شده بود بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که حاوی راهکار‌های به‌روز‌شده‌ای در خصوص رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشار‌های رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشور‌های دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزار‌های اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعا‌های پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها