جشنواره «عکس نیکوکاری» فراتر از نگاه‌های جناحی و سیاسی برگزار می‌شود

دبیر جشنواره ملی «عکس نیکوکاری» با تاکید براینکه هدف جشنواره «عکس نیکوکاری» فراتر از نگاه‌های جناحی و سیاسی است، گفت: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که همواره در دل خودش اتفاقات زیادی را تجربه می‌کند و باید به فرهنگ نیکوکاری دامن بزنیم لذا این جشنواره تلاش دارد نیکوکاری ایرانیان در دیوار و خیابان‌های شهرها نمایش دهد.
کد خبر: ۶۶۲۷۰۷
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۹ - 21April 2024

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، نشست خبری نخستین «جشنواره ملی عکس نیکوکاری» به دبیری حسن غفاری که در موضوعات وقف، فرهنگ اهدای عضو، تکریم سالمندان، کمک به بیماران خاص، حفظ محیط‌ زیست و حیات ‌وحش، فعالیت‌های داوطلبانه، اردوهای جهادی، حمایت از کودکان کار، حمایت از زنان سرپرست خانوار، فقرزدایی، کارآفرینی اجتماعی، خیرین مدرسه‌ساز، توانمندافزایی افراد دارای معلولیت و مدیریت بحران آب فراخوان داده، در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. 

در ابتدا، مهدی توسلی مدیر مرکز فرهنگ نیکوکاری خیر ماندگار درباره چرایی برگزاری این جشنواره اظهار داشت: مرکز فرهنگ نیکوکاری خیر ماندگار از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرده است و این جشنواره را با هدف گسترش توجه عمومی به فرهنگ نیکوکاری و ترویج نگرش به فرهنگ نیکوکاری در رویدادها و جریان هنری کشور و همچنین گسترش دغدغه و همبستگی اجتماعی در سطح نخبگان، انجمن‌ها و نهادها با فرهنگ نیکوکاری برگزار خواهد کرد.

وی با تاکید براینکه موضوع این جشنواره «نیکوکاری در جامعه ایرانی» است، تصریح کرد: شعار ما در این جشنواره «هر ایرانی یک خیر ماندگار» انتخاب شده است و در این موضوع با مصادیقی چون وقف، اردوهای جهادی، مدرسه سازی، فرهنگ اهدای عضو، تکریم سالمندان، کمک به بیماران خاص، حفظ محیط‌زیست و حیات‌وحش، فعالیت‌های داوطلبانه، حمایت از سرپرستان خانوار، توانمندافزایی توان‌یابان و مدیریت بحران آب، آثار را پذیرا خواهیم بود.

توسلی درباره بخش رویدادهای نیکوکارانه این بنیاد اظهار کرد: در برنامه‌های قبلی خیریه، جشنواره شعر نیکوکاری را برگزار کردیم و در ادامه آن در بخش تجلی اراده ملی جشنواره فیلم فجر به فیلم سینمایی «دروغ‌های زیبا» که مفهوم نیکوکاری و انسان‌دوستی را ترویج می‌کرد، جایزه دادیم و با توجه به ضرورت موجود، در ادامه به سمت برگزاری جشنواره عکس نیکوکاری رفتیم.

سپس، حسن غفاری دبیر جشنواره عکس خیر ماندگار نیز گفت: وقتی به ادبیات فارسی نگاه می‌کنیم می‌بینیم که به موضوع نیکوکاری در ادبیات و تاریخ ما خیلی جدی توجه شده است. اشعار فردوسی، حافظ، سعدی و مولانا سرشار از این مضامین است و به این موضوع به عنوان صفتی انسانی پرداخته شده است لذا یکی از بندهای اساسنامه این مرکز، ترویج فرهنگ نیکوکاری و همدلی است چیزی که در جامعه به آن کمتر پرداخته شده است.

دبیر علمی جشنواره با بیان اینکه این بنیاد برای گسترش فرهنگ نیکوکاری از جامعه عکاسی کمک خواسته است، افزود: بخش‌های جشنواره شامل مستند؛ عینیت‌گرایی، واقع‌گرایی و بازنمودی، عکاسی هنری معاصر؛ تولید تصویر مفهومی با رویکرد عکاسی مستند یا تولیدی از عکس دست‌کاری و کارگردانی‌شده است و بخش ویژه که موضوعی آزاد دارد اما جهان از نگاه افراد دارای معلولیت روایت می‌شود.

غفاری درباره شرایط شرکت کنندگان گفت: شرکت در این جشنواره عکس برای همه عکاسان و هنرمندان آزاد است و آثار ارسالی باید از ۱۳۹۰ به بعد در جغرافیای ایران عکاسی شده باشند و محدودیتی در زمان و جغرافیای تولید اثر در بخش عکاسی هنری معاصر وجود ندارد. عکس‌های ارسالی می‌تواند با دوربین عکاسی یا تلفن همراه ثبت شده باشند اما باید کیفیتی مناسب چاپ داشته باشند.

وی در پاسخ به اینکه رویکرد جشنواره چقدر حرفه‌ای و نگاه فنی به عکاسی است، توضیح داد: گروه داوران متشکل از سیف‌الله صمدیان، سیدعباس میرهاشمی و فاطمه بهبودی برای بخش مستند و ویژه و مهدی وثوق‌نیا، شادی قدیریان و مهدی مقیم‌نژاد برای بخش عکاسی هنری معاصر هستند. در بخش مستند، تک عکس و مجموعه عکس مورد داوری قرار می‌گیرد و این ترکیب نشان می‌دهد نگاه به عکس در این جشنواره جدی است.

دبیر جشنواره ملی عکس نیکوکاری با تاکیدبراینکه این جشنواره فراتر از نگاه‌های جناحی و سیاسی است، تصریح کرد: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که همواره در دل خودش اتفاقات زیادی را تجربه می‌کند و باید به فرهنگ نیکوکاری دامن بزنیم لذا این جشنواره تلاش دارد نیکوکاری ایرانیان در دیوار و خیابان‌های شهرها نمایش دهد و ثبت تصاویر نادیده که منجر به زندگی بهتر برای افراد جامعه شود، هدف جشنواره ملی عکس نیکوکاری است که باید عکاسان به آن توجه کنند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار