اعترافات قابل‌تامل جامعه شناس آمریکایی در مورد ایران

«اینکه می‌بینیم انقلاب اسلامی ایران توانسته بیش از ۴۰ سال عمر کند، مساله‌ای ستودنی است و بدان معناست که این انقلاب توانسته با چالش‌های مختلف و جدی که علیه آن‌ها مطرح شده اند، به خوبی مقابله کند.»
کد خبر: ۶۵۶۱۵۱
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۰ - 10March 2024

اعترافات قابل‌تامل جامعه شناس آمریکایی در مورد ایرانبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «جک گلدستون»، جامعه شناس و متخصص انقلاب‌ها در «دانشگاه جورج میسن»، به تازگی در گفت‌وگو با یک شبکه فارسی زبان مخالف جمهوری اسلامی نکات جالبی را در مورد انقلاب اسلامی ایران، تحولات اخیر مرتبط با آن و چشم‌انداز‌های پیش روی آن مطرح کرده است. گلدستون به طور خاص تاکید کرده که «دولت‌های انقلابی عمر طولانی ندارند و اینکه می‌بینیم انقلاب اسلامی ایران توانسته بیش از ۴۰ سال عمر کند، این مساله قابل ستودن است و بدان معناست که این انقلاب توانسته با چالش‌های مختلف و جدی که علیه آن‌ها مطرح شده اند، به خوبی مقابله کند». 

وی خاطر نشان می‌کند: «نتیجه نهایی جنگ عراق، تغییر رهبری در ایران و همچنین مدیریت معادلات سیاسی و اجتماعی داخلی این کشور، همه و همه نمود‌هایی از کارآمدی انقلاب اسلامی هستند. مسائلی که از ثبات انقلاب اسلامی در ایران خبر می‌دهند. اساسا به همین دلیل هم است که نشانه‌های آنچه وقوع یک انقلاب تازه در ایران عنوان می‌شود، قابل مشاهده نیست.» 

وی در ادامه در مورد دلایل ابقای انقلاب اسلامی ایران به مدت بیش از چهار ده به این مساله اشاره کرد که «جمهوری اسلامی ایران توانسته خود را به عنوان یک قهرمان برای آن دسته از کنشگرانی تعریف کند که در نقطه مقابل رویه‌ها وسیاست‌های غربگرا قرار دارند. موضوعی که برای ایران دستاوردساز بوده و آن را به یک قطب قدرت تبدیل کرده است». 

وی در ادامه با اشاره به ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ در کشورمان به طور خاص به این مساله اشاره کرده که «این اعتراضات فراگیر نبوده است. اساسا به همین دلیل هم است که حتی همین حالا نیز هیچ نشانه‌ای دال بر آنچه در غرب از آن به عنوان سرنگونی نظام جموری اسلامی ایران عنوان می‌شود نمی‌بینم.

دلیل این مساله نیز این است که امکانات لازم برای وقوع یک انقلاب در ایران تجمیع نشده اند و قابل مشاهده نیستند. یکی از نکات مهم این است که نقش دولت ایران در حمایت از مردم غزه نقشی جذاب و محبوب برای مردم منطقه و حتی خودِ مردم ایران است». 

جک گلدستون به طور خاص جریان اپوزیسیون مخالف با ایران را تهدیدکننده ندانسته و دلیل آن را هم عدم اقبال به این جریان توصیف کرد. وی به طور خاص به پسر شاه مخلوع ایران اشاره و تاکید کرد: «از وی حمایت فراگیر و گسترده‌ای صورت نگرفته و دلیل اینکه وی نمی‌تواند کاری از پیش برد نیز همین مساله است. البته که کلیت جریان اپوزیسیون ایران ماهیتی یکپارچه ندارد و چند تکه است. این در حالی است که نظام جمهوری اسلامی ایران توانسته به نحوی هوشمندانه مسائل مختلف را مدیریت کند». 

وی در ادامه با اشاره به تقویت اتحاد‌ها میان ایران، چین و روسیه تاکید کرد که «این سه قدرت، با توجه به سابقه و تاریخ غنیشان، قائل به نقشی بزرگ برای خود در قابل مناسبات بین المللی هستند. ایران توانسته اتحادسازی‌های قدرتمندی را برای خود ایجاد کند که این موضوع در تقویت بنیان‌های قدرت ملی این کشور بسیار موثر بوده است». 

منبع: سایت الف

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار