به همت سازمان دارالقرآن الکریم؛

کتاب «فرآیند قرآنی تثبیت فرهنگ عفاف در جامعه» منتشر شد

کتاب «فرآیند قرآنی تثبیت فرهنگ عفاف در جامعه» ویژه مبلغین قرآنی در ماه محرم منتشر شد.
کد خبر: ۶۰۴۲۴۵
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۰ - 17July 2023

کتاب «فرآیند قرآنی تثبیت فرهنگ عفاف در جامعه» منتشر شدبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام «محمود خانی» دستیار ویژه رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اعلام این خبر اظهار داشت: در راستای تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد همه جانبه تبیین و تقویت اتحاد و انسجام ملی، بر آن شدیم تا مسأله سبک زندگی و موضوع عفاف و حجاب که یکی از چالش‌های مهم امروز جامعه ما است و در تذکرات و بیانات مقام معظم رهبری بار‌ها مورد تاکید قرار گرفته است، با خوانشی قرآنی مورد تدبر و مطالعه قرار دهیم.

خانی افزود: خوانش تدبری و سوره محور قرآن کریم، از رویکرد‌های نوین فهم قرآن کریم است. در این رویکرد با تامل و تفکر در ظواهر کتاب به دنبال کشف ارتباط سیاق‌ها، آیات و جملات قرآن کریم است تا به اندازه وسع خود و با توجه به اصول و ضوابط فهم قرآن، پرده از باطن این ظاهر بردارد و به معنایی نو دست یابد.

دستیار ویژه رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: نوشتار حاضر بر اساس سوره مبارکه نور روش تدبر در قرآن و برگرفته از مباحث ارائه شده بر محوریت سوره مبارکه نور تهیه شده است.

وی خاطرنشان کرد: هدف از نوشتار حاضر صرف رویکرد علمی و پژوهشی به مسأله عفاف و حجاب نبوده است، بلکه به دنبال این بودیم تا در راستای جهاد تبیین، با رویکردی تبلیغی به این مسأله با محوریت سوره مبارکه نور بپردازیم و آن را در ده جلسه با ادبیات عمومی برای ارائه در کرسی‌های تفسیر و منبر‌های قرآنی با مخاطب عام آماده سازیم.

خانی در مورد ویژگی‌های این کتاب اضافه کرد: این کتاب در ۱۰ جلسه و در ۲۱۲ صفحه توسط حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد ابراهیمی تدوین شده است که در این ده جلسه به دنبال این هستیم، طرح عفاف و حجاب سوره مبارکه نور را تبیین نماییم؛ طرحی که سبب ایجاد تمدنی عفیف و نورانی می‌شود.

دستیار رئیس سازمان دارالقرآن الکریم عنوان کرد: سوره مبارکه نور دارای دو فصل است، فصل اول از آیه ۱ تا ۳۳ و فصل دوم از آیه ۳۴ تا ۶۴، که در این نوشتار صرفا پیرامون فصل اول سوره گفتگو شده است و طرح عفاف و حجاب سوره در قالب شش گام، در شش سیاق سوره مورد بررسی قرار گرفته است.

گام اول: از آیه ۱ تا ۱۰ سوره که با مشخص‌کردن مجازات سخت زناکاران به فضاسازی جهت اجرای طرح عفاف و حجاب اشاره می‌کند.

گام دوم: از آیه ۱۱ تا ۲۰ سوره که به فتنه افک و جریان سازی‌های عصبه برای مقابله با فضای اجرای حدود الاهی اشاره می‌کند.

گام سوم: از آیه ۲۱ تا ۲۶ سوره که به تبعیت مومنین از شیطان برای رمی زنان پاکدامن و کوتاهی آن‌ها در انفاق و دستگیری از آن‌ها اشاره می‌کند.

گام چهارم: از آیه ۲۷ تا ۲۹ سوره که به نهادینه‌کردن و فرهنگ‌سازی حفظ حریم خصوصی توجه می‌دهد.

گام پنجم: از آیه ۳۰ تا ۳۱ سوره که به رعایت کنترل نگاه، حفظ دامن و نحوه پوشش دستور می‌دهد؛ و گام ششم: از آیه ۳۲ تا ۳۳ سوره که به جنبش اجتماعی ازدواج برای جوانان مجرد اشاره می‌کند؛ و در پایان ارتباط این گام‌ها با جامعه و تمدن نورانی حول محور بیوت نور صحبت شده است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار