متخصص بیماری‌های عفونی:

افراد مسن و بیماران زمینه‌ای در معرض ابتلا به اُمیکرون/ کمبود داروی کرونا نداریم

طبرسی گفت: علیرغم کاهشی شدن شیب اُمیکرون در کشور این بیماری همچنان تهدیدی برای افراد مسن و بیماران زمینه‌ای است و عوارض شدید و درجه‌ای از کُشندگی را به همراه دارد.
کد خبر: ۵۱۷۵۲۸
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۲ - 20April 2022

افراد مسن و بیماران زمینه‌ای در معرض ابتلا به اُمیکرون/ کمبود داروی کرونا نداریمبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، پیام طبرسی دبیر کمیته تخصصی تشخیص و درمان کووید ۱۹ و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفت‌وگویی رادیویی با اعلام این خبر که شیب کرونا در کشور رو به کاهش است، اظهار داشت: در این مدت روندی رو به کاهش داشته ایم. برخی پیش‌بینی می‌کردند بعد از تعطیلات نوروزی با موج افزایشی روبرو شویم که خوشبختانه با افزایش قابل توجهی روبرو نبوده‌ایم.

شیب اُمیکرون؛ کاهشی شده است

وی درخصوص آمار مبتلایان بستری و سرپایی گفت: بر اساس آمار وزارت بهداشت، طی ده روز گذشته در کشور موارد مثبت حدود دو هزار نفر و بستری‌ها از ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفر متفاوت بوده است. به نظر می‌رسد شیب کاهشی کُندی در حال وقوع است.

طبرسی در پاسخ به اینکه آیا کرونا در حال فصلی شدن است؟ گفت: این پیش‌بینی در مورد کرونا کاری مشکل است، چون سویه‌های آن مدام در حال تغییر هستند. اما پس از ایجاد موج‌های متعدد و فروکش کردن دلتا بواسطه پوشش خوب واکسیناسیون در بسیاری کشورها، شدت اُمیکرون که رکورد تعداد مبتلایان را شکست از نظر بستری و مرگ و میر رو به کاهش است. آنچه مشخص است این است که اُمیکرون رفته رفته در افراد جوانی که واکسینه شده و بدون بیماری زمینه‌ای هستند در حال تبدیل شدن به یک بیماری در حد سرماخوردگی ساده است.

اُمیکرون؛ همچنان تهدیدی برای افراد مسن و بیماران زمینه‌ای است

وی افزود:، اما همچنان این بیماری می‌تواند در افراد مسن و بیماران زمینه‌ای موجب عوارض شدید و درجه‌ای از کُشندگی شود به همین دلیل باید احتیاط‌های لازم را رعایت کنیم، اما نگرانی‌هایمان به دلیل عدم وقوع موج‌های شدید کمتر شده است.

دبیر کمیته تخصصی تشخیص و درمان کووید ۱۹ درباره آخرین دارو‌های درمان کرونا در کشور گفت: دارو‌هایی که در دنیا وجود دارد به غیر از داروی پکسلووید در کشور ما هم موجود است. داروی جدیدی هم که بر اساس مطالعات می‌تواند در بیمارانی که در آی سی یو بستری هستند و اکسیژن با دُز بالا دریافت می‌کنند موجب کاهش مرگ و میر شود؛ منتظر ارائه مجوز توسط آژانس‌های معتبر جهانی است.

طبرسی که خود در تهیه واکسن‌های اسپایکوژن و برکت همکاری داشته درباره چاپ مقالات واکسن‌های ایرانی در نشریه‌های بین المللی گفت: دو مقاله در خصوص واکسن برکت و یک مقاله از نتایج مطالعات فاز دو بالینی واکسن اسپایکوژن در مجله‌های بین المللی چاپ و منتشر شده است.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار