بیانیه اداره‌کل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران؛

شهید «شیرودی» بر عهد خود با ولایت ایستاد

اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران به مناسبت چهلمین سالگرد شهادت امیر سرلشکر خلبان «علی اکبر قربان شیرودی» بیانیه‌ای منتشر کرد.
کد خبر: ۴۵۳۴۸۵
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹ - 28April 2021

خلبان شهید «شیرودی» در ولایت‌پذیری ذوب شده بودبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از ساری، اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران به مناسبت چهلمین سالگرد شهادت امیر سرلشکر خلبان «علی اکبر قربان شیرودی» بیانیه‌ای منتشر کرد.

در این بیانیه آمده است:

«هشتم اردیبهشت یادآور شهادت عقاب تیزپرواز آسمان عشق و حماسه، امیر سرلشکر خلبان شهید «علی اکبر شیرودی» قهرمانی از خطه تنکابن استان مازندران است که در دفاع مقدس از خود رشادت‌ها و دلاوری‌های بی‌بدیل نشان داد و همواره ثابت کرد یک خلبان شجاع و دلیر است.

شهید شیرودی که نامش در کتاب پرافتخار تاریخ دفاع مقدس می‌درخشد به گفته کارشناسان نظامی از جمله خلبانان صاحب سبک و نامدارترین خلبان جهان بود که با بیش از یک‌هزار ساعت پرواز در جنگ، نامش برای همیشه به عنوان ابرمرد حماسه، ماندگار و جاودانه شد.

این خلبان شجاع نقش تعیین کننده‌ای در سرنوشت جنگ در جبهه‌های کردستان، گردنه‌های سرپل‌ذهاب، آزادسازی پاوه، ارتفاعات بازی دراز، پادگان ابوذر و... داشت و اقدامات شایسته‌اش در کنار دیگر همرزمان شهیدش باعث شد که سرلشکر شهید فلاحی رئیس سابق ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران، او را «ستاره غرب کشور» نامید و درباره‌اش گفت: «ناجی غرب و فاتح گردنه‌ها و ارتفاعات آریا، بازی دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر بود. او غیرممکن‌ها را ممکن ساخت.»

خلبان شهید شیرودی که به گفته شهید چمران «ستاره درخشان جنگ کردستان» بود شجاعانه در رویارویی با دشمن جنایتکار و عقب راندن بعثیون حماسه‌ها آفرید و در حمایت از اسلام، ولایت فقیه و مردم انقلابی تا پای جان ایستادگی کرد و به دل دشمن زد و صحنه نبرد را ترک نکرد.

او سرباز دلیر انقلاب و نظام بود و برای حفظ آرمان‌های امام و شهدا دل به طوفان خطر داد و قله به قله، کوه به کوه و ارتفاع به ارتفاع پرواز کرد و در مدت کوتاه حضورش در دفاع مقدس با عملیات‌های پروازی که داشت تلفات سنگینی را بر دشمن وارد کرد و توانست یکی از بالاترین پرواز‌های جنگ با بالگرد کبرا را در دنیا به نام خود ثبت نماید.

شهید شیرودی در ماموریت‌های پروازی بار‌ها از خطر گلوله‌های دشمن جان سالم به در برد و بالگردش بیش از ۴۰ بار سانحه دید، اما همچنان مردانه بر روی عهد و پیمان خود با ولایت ایستاد و ثابت کرد مرد میدان است.

خلبان شهید شیرودی نابعه‌ای که از ۳۶۰ خطر مرگ در عملیات پروازی نجات پیدا کرده بود سرانجام هشتم اردیبهشت ۱۳۶۰ در منطقه بازی دراز هنگامی که عراق لشکری زرهی با ۲۵۰ تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره‌انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس گیری ارتفاعات بازی دراز به طرف سرپل‌ذهاب گسیل داشته بود، پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسید.

امروز با گذشت ۴۰ سال از شهادت این خلبان شجاع، هنوز نامش بر بلندای آسمان پرستاره ایران اسلامی می‌درخشد و این ستاره درخشان پرفروغ‌تر شده است.

اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امیر سرلشکر خلبان شهید «علی اکبر شیرودی» اعلام می‌دارد راه مردان پرحماسه و جاودید تا ابد در دل تاریخ زنده است و زندگی روی محور نگاه مردانی می‌چرخد که امروز آرامش و آسایش کشور مرهون دلیری و شجاعت آنهاست و باید قدردان این نعمت شهدا باشیم و هیچگاه اجازه ندهیم خون این عزیزان پایمال شود.»

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار