رئیس انجمن قلم ایران در سومین نشست کتاب‌خوان اهالی قلم عنوان کرد؛

«نشست‌ کتاب‌خوان» کوششی ارزشمند برای گرم نگه‌داشتن تنور کتابخوانی/ تاکید رهبر انقلاب بر نقد کتاب

محمدرضا سرشار در سومین نشست کتاب‌خوان اهالی رسانه، برگزاری سلسله نشست‌های کتاب‌خوان را اقدامی موثر برای گرم نگه‌داشتن تنور کتابخوانی در کشور دانست و گفت: این حرکت باعث شده تا «کتاب» به موضوع روز رسانه‌های جمعی تبدیل شود.
کد خبر: ۲۴۴۳۲۴
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۰ - 20June 2017
«نشست‌ کتاب‌خوان» کوششی ارزشمند برای گرم نگه‌داشتن تنور کتابخوانی/ تاکید رهبر انقلاب بر نقد کتاب

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، سومین نشست تخصصی «کتاب‌خوان اهل قلم» توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و همکاری انجمن قلم ایران، شامگاه دوشنبه ۲۹ خردادماه با حضور جمعی از نویسندگان و اعضای این انجمن و همچنین جمعی از مدیران و معاونان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سالن اجتماعات انجمن قلم ایران برگزار شد.

در این نشست محمدرضا سرشار، رئیس انجمن قلم ایران با ابراز خرسندی از برگزاری سومین دوره از نشست‌های کتاب‌خوان ویژه اهالی قلم، طی سخنانی اظهار داشت: برگزاری سلسله نشست‌های کتاب‌خوان حرکت و رسم بسیار خوبی است که در دوره جدید مدیریت نهاد کتابخانه‌های عمومی در سراسر کشور مطرح شده که کوششی ارزشمند برای گرم نگه داشتن تنور کتاب وکتابخوانی در کشور است. این حرکت باعث شده تا کتاب به موضوع روز رسانه‌های جمعی تبدیل شود و نظر مردم و خانواده را به خود جلب کند. این اتفاق مبارکی است که ما به سهم خود از بانیان این حرکت تشکر می‌کنیم.

پیشنهادهایی برای رونق کتابخوانی در کشور

سرشار در ادامه به ارائه پیشنهادهایی برای رونق حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور پرداخت و گفت: در فرهنگ ما انواع و اقسام نذرها وجود دارد که بیشتر شامل آش، شله زرد، شربت و غیره می‌شوند که البته بسیار خوب است و باید پابرجا بماند. اما معتقدم که باید به اقتضای زمان نوآوری‌هایی در این زمینه داشته باشیم. یکی از این نوآوری‌ها می‌تواند «نذر کتاب» باشد. در کشورهای غربی چنین رسم‌هایی وجود دارد ومعمولا کاروان‌هایی به راه می‌افتند و در ایام خاصی از سال به مردم کتاب هدیه می‌دهند.

وی افزود: ما در کنار آن نذر سنتی که غذای جسم است، به نذر برای غذای جان نیز احتیاج داریم. بنابر این ما می‌توانیم کتاب‌های خوانده شده و بلااستفاده خود را در طول سال جمع‌آوری کنیم و به عنوان مثال در ایام ماه محرم، کتاب‌های مرتبط با این ایام را نذر کنیم و «نذر کتاب» را در ایام ماه رمضان، ایام حج، ولادت ائمه و سایر مناسبت‌های ملی و مذهبی ادامه دهیم.

رئیس انجمن قلم ایران همچنین با اشاره به موضوع «وقف کتاب» یادآور شد: ما از قدیم‌الایام موضوع وقف قرآن، مفاتیح و کتب ادعیه را در فرهنگ خود داشته و داریم، ولی الحمدالله امروز دیگر مساجد ما از این کتاب‌ها اشباع شده‌اند. ما امروز به کتاب‌هایی نیاز داریم که فرهنگ و معارف دینی را در قالب ادبیات و هنر، با زبان روز ارائه کنند. بنابر این معتقدم که باید دایره «وقف کتاب» را از کتب قرآن و مفاتیح و نهج‌البلاغه و ادعیه فراتر ببریم و به ادبیات بکشانیم.

محمدرضا سرشار تصریح کرد: معتقدم که باید دایره «وقف کتاب» را از کتب قرآن و مفاتیح و نهج‌البلاغه و ادعیه فراتر ببریم و به ادبیات بکشانیم.

ارائه نقد صحیح، لازمه رشد ادبیات

سرشار در ادامه از «نقد کتاب» به عنوان دیگر عامل رونق کتاب و کتابخوانی یاد کرد و گفت: متاسفانه نقد در کشور ما همچنان در حاشیه قرار دارد. وقتی نقد واقعی از سوی اهالی فن ارائه نشود، عده‌ای افراد نوپا در حوزه ادبیات که مسئولیت صفحات ادبیات برخی روزنامه‌ها را بر عهده دارند یا برای آنها می‌نویسند، گاها بر اساس تسویه حساب شخصی و حُب و بغض‌ مطالبی را به عنوان نقد ارائه می‌کنند.

وی افزود: در دوره‌های گذشته انجمن قلم ایران با کمک نهاد کتابخانه‌های عمومی ایران، ماهنامه‌ای به نام «اقلیم نقد» منتشر می‌کرد که ۱۹ شماره آن نیز منتشر شد، اما این ماهنامه در ادامه تعطیل شد و دیگر چیزی جایگزین آن نشد. وقتی در کشور نقد صحیح وجود نداشته باشد، سره از ناسره شناخته نمی‌شود و آن گاه هر کسی که ارتباطات قوی‌تری در رسانه‌ها دارد بیشتر مطرح می‌شود و به این صورت ارزش واقعی آثار عیان نمی‌شود و مردم در انتخاب صحیح آثار دچار اشتباه می‌شوند.

رئیس انجمن قلم ایران یادآور شد: مقام معظم رهبری در ابتدای دهه ۸۰ در بیاناتی بر موضوع نقد کتاب بسیار تأکید کردند که این موضوع باعث شد از سال ۱۳۸۵ جایزه‌ای برای نقد ادبی در وزارت ارشاد پایه‌گذاری شود. با اینکه این جایزه همچنان برگزار می‌شود، اما کافی نیست. ادبیات بدون کمک نقد صحیح نمی‌تواند رشد کند. با توجه به اینکه نقد از عرصه‌های درآمدزا نیست، نهادهایی مانند نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که در حوزه کتابخوانی حساسیت ویژه‌ای دارد، می‌توانند بر روی آن سرمایه گذاری کنند.

انتهای پیاک/121

نظر شما
پربیننده ها