گزارشی از شاهکار یک فرمانده بسیج در اقتصاد مقاومتی

وقتی "بیست کیلو" گندم تبدیل به "پنج تن" شد

بعد از آنکه طرح این بسیجی به ثمر رسید، جهاد کشاورزی برای ثبت طرح و خرید آن مراجعه کرد، اما وی با آنها موافقت نکرد و گفت: به عنوان یک بسیجی می‌خواهم طرحم به نام بسیج و مردم باشد.
کد خبر: ۲۰۹۹۸
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۸ - 07June 2014

وقتی

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، غلامحسین امینپور کارشناس بخش ثبت و گواهی بذر و نهال استان فارس و فرمانده پایگاه مقاومت شهید پارسایی سپاه ناحیه زرقان کسی است که توانست با کاهش مصرف بذر در هکتار و همچنین کاهش استفاده از سموم شیمیایی، برداشت محصول را افزایش دهد.

وی در یک طرح ابتکاری اقدام به خرید ۲۰ کیلو بذر گندم از واحد تحقیقات جهاد کشاورزی نموده و با کاشت در یک هکتار زمین موفق به برداشت ۵ تن بذر گندم شد.

امینپور در این خصوص اظهار کرد: در ابتدای این طرح، بارها به جهاد کشاورزی مراجعه و با مسئولین و کارشناسان این سازمان در خصوص طرحم صحبت کردم، اما با توجه به برآوردهای مالی برای شروع کار که حدود یک میلیارد تومان برآورد میشد از طرف سازمان نه تنها هیچ کمکی نشد بلکه انگیزهای هم برای ورود به این کار ندیدم.

وی ادامه داد: لذا تصمیم گرفتم بدون تحقیقات اولیه و هزینه آنچنانی طرحم را در زمین یک هکتاری شروع کنم و موفق شدم بعد از حدود ۸ ماه مقدار ۵۰۰۰ کیلو از این نوع بذر برداشت کنم این درحالی بود که متوسط میزان برداشت حدود سه و نیم تن در هکتار بود و بذر مصرفی حدود ۲۰۰-۳۰۰ کیلوگرم.

امینپور از استقبال نمایندگان مجلس از این ابتکار خبر داد و گفت: اعضای کمیسیون کشاورزی، از جمله رجایی و حدود ۴۰ نماینده تاکنون از مزارع تحقیقاتی بنده بازید کردند و قرار است طبق توافقات انجام شده، نمونهای از این طرح در استان خوزستان نیز اجرا شود.

غلامحسین امینپور اکنون سه مزرعه ۸۰ کیلویی، ۱۰۰ کیلویی و ۱۴۰ کیلویی دارد که امیدوار است از هر هکتار زمین خود بتواند ۱۰ تن برداشت کند.

وی گفت: اکنون بعد از به ثمر رسیدن این طرح، جهاد کشاورزی برای ثبت طرح و خرید آن مراجعه کرد اما من موافقت نکردم و گفتم به عنوان یک بسیجی میخواهم طرحم به نام بسیج و مردم باشد.

روش کار در این طرح به شرح زیر است.

به سبب کمبود مقدار بذر پرورشی سه رغم سیروان این مطالعه با کشت این مزرعه یک هکتاری با اختصاص فقط ۲۰ کیلو گرم در هکتار و در حومه مرودشت در تاریخ ۹۱/۰۸/۱۵ صورت گرفت. عملیات کاشت توسط بذرکار دستی انجام شد و سپس عملیات داست و مراقبتهای بعد به صورت زیر انجام پذیرفت:

- آبیاری به روش بارانی در پنج مرحله

- کود فسفر به میزان ۵۰ کیلو گرم در هکتار

- کود سرک در دو نوبت به میزان ۱۰۰ کیلو گرم در هکتار

- کود هیومکس ۲ لیتر در هکتار در مرحله خوشه دهی

- سم پاشی علیه علفهای هرز ۱ نوبت به میزان یک لیتر در هکتار، آتالانسی

برداشت در تارخ ۹۲/۳/۲۵ توسط کامبین جاندیرصورت گرفت.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار