روحانی در نخستین جلسه شورای عالی فرهنگ ایثار و شهادت:

فداکاری باید به فرهنگ عمومی نسل‌ها تبدیل شود

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اگر تجربه دفاع مقدس هم نبود، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برای حفظ انقلاب و کشور ضروری بود، گفت: نهادینه شدن روحیه ایثار و شهادت به عنوان بخشی مهم در فرهنگ عمومی و از جمله در ساختار نظام آموزشی، کشور را در برابر انواع توطئه‌ها بیمه خواهد کرد.
کد خبر: ۵۴۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۰ - 06October 2015

فداکاری باید به فرهنگ عمومی نسل‌ها تبدیل شود

به گزار گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، نخستین جلسه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت در راستای تحکیم و تقویت فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه به ریاست رییس جمهوری تشکیل شد.

حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز سهشنبه در این جلسه با تأکید بر اینکه اگر تجربه دفاع مقدس هم نبود، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برای حفظ انقلاب و کشور ضروری بود، گفت: نهادینه شدن روحیه ایثار و شهادت به عنوان بخشی مهم در فرهنگ عمومی و از جمله در ساختار نظام آموزشی، کشور را در برابر انواع توطئهها بیمه خواهد کرد.

رییس جمهوری افزود: اگر آحاد جامعه به خاطر آرمان ها و اهداف جمعی از حقوق و منافع فردی بگذرند و برای فداکاری آماده باشند، این بزرگترین قدرت بازدارنده در برابر متجاوزان خواهد بود.

دکتر روحانی با بیان این که دفاع مقدس درسی ماندگار برای تاریخ ایران اسلامی است که یکپارچگی ملت و روحیه ایثار ملت ما را آسیب ناپذیر میکند، گفت: خانواده معظم شهدا و ایثارگران صحنههای ماندگاری در تاریخ آفریدند و روحیه ایثار و شهادت آنها باید به فرهنگ عمومی در طول نسلها تبدیل شود.

در این جلسه همچنین بندهایی از آیین نامه پیشنهادی شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت به تصویب رسید و مقرر گردید این شورا هر شش ماه یکبار و با حضور دو سوم اعضا تشکیل شود.

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، رییس سازمان صدا و سیما، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، شش نفر از وزرا و یک نفر از مجتهدین حوزه علمیه قم و دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی  از جمله اعضای شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت هستند.

لازم به ذکر است در ماده 63 قانون خدمات ایثارگران بر لزوم تشکیل شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت به ریاست رییس جمهوری تأکید شده است.

در این ماده آمده است:

با هدف توسعه، ترویج و نهادینه نمودن فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت و زنده نگهداشتن یاد شهیدان و حفظ و تقویت شأن و جایگاه الگوهای عینی عرصه جهاد، ایثار و شهادت، شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت با شرح وظایف و ترکیب زیر تشکیل میشود:

الف ـ شرح وظایف:

۱ ـ سیاستگذاری در زمینه احیاء، حفظ، ترویج و نهادینه نمودن فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت
۲ـ ساماندهی و هماهنگی در برنامهریزیهای کلان دستگاهها و نهادهای متولی دولتی و غیردولتی
۳ـ بهکارگیری ظرفیتهای جامعه و کشور برای تحقق اهداف شهیدان، جانبازان و آزادگان
۴ـ ساماندهی نحوه تجلیل و تقدیر از ایثارگران و استفاده از توان و ظرفیت آنان در توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

ب ـ ترکیب:

۱ـ رییسجمهور به عنوان رییس شورا
۲ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
۳ـ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
۴ـ وزیر آموزش و پرورش
۵ ـ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۶ ـ وزیر کشور
۷ـ رییس ستاد کل نیروهای مسلح
۸ ـ رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران
۹ـ نماینده ولی فقیه در بنیاد
۱۰ـ رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس
۱۱ـ رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
۱۲ـ رییس سازمان تبلیغات اسلامی
۱۳ـ معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور
۱۴ـ یکی از مجتهدین به انتخاب شورای عالی حوزه علمیه قم
۱۵ـ رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد
۱۶ـ رییس شورای سیاستگذاری ائمهجمعه سراسر کشور
۱۷ـ دو نفر از نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی با معرفی کمیسیون و انتخاب مجلس شورای اسلامی

تبصره۱ـ دبیرخانه شورا در بنیاد مستقر میباشد و مسؤولیت پشتیبانی علمی، پژوهشی و خدماتی متناسب با وظایف و مسؤولیت شورا را برعهده خواهد داشت.

تبصره۲ـ دستگاههای اجرائی ذیربط موظفند به منظور توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از تشکلها و سازمانهای غیردولتی فرهنگی، هنری، پژوهشی و ورزشی که در حوزه ایثارگران فعالیت مینمایند، حمایتهای مادی و معنوی به عمل آورند.

تبصره۳ـ دستورالعملهای داخلی شورا به پیشنهاد دبیرخانه به تصویب شورا خواهد رسید.

تبصره۴ـ مصوبات این شورا با تأیید رییسجمهور لازمالاجراء خواهد بود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار