دریادار رستگاری در گفت‌وگو با دفاع پرس:

ایجاد «معاونت دریایی» در دولت/ نیازمند دولتی دریامحور هستیم

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با ارائه پیشنهاد ایجاد یک «معاونت دریایی» در نهاد ریاست جمهوری گفت: دولت با تشکیل این معاونت و ایجاد یک مدیریت متمرکز در حوزه‌های دریایی، می‌تواند باعث ارتقای صنایع دریایی شود.
کد خبر: ۴۷۹۲۹
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰ - 09June 2015

امیر دریادار «امیر رستگاری» رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، با اشاره به برپایی نمایشگاه دریایی کشورهای اسلامی اظهار داشت: هرچقدر که در زمینه دریا کار صورت گیرد، و فعالان عرصه دریا بتوانند توانمندی‌های داخلی کشور را در این عرصه شناسایی کنند، برای کشور بسیار سودمند خواهد بود.

وی افزود: کشورمان هنوز با آن جایگاهی که به عنوان یک کشور دریایی باید داشته باشد، فاصله زیادی دارد، و صنایع ما آنطور که شایسته حوزه دریایی است، به این حوزه ورود چندانی نداشته‌اند؛ هرچند که با گذشت 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت‌های نسبتا خوبی داشته‌ایم و گام‌های خوبی در عرصه صنایع دریایی برداشته شده است.

دریادار رستگاری با بیان اینکه صنایع دریایی می‌تواند به میزان بالایی اشتغالزایی کند؛ اما این امر نیازمند ورود و حمایت دولت است، تصریح کرد: در همه کشورهای پیشرفته دریایی، حمایت‌های دولت و ایجاد تمرکز مدیریتی، عنصر محرک در زمینه پیشرفت صنایع دریایی بوده است و ما در این زمینه ضعف بزرگی داریم.

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع ادامه داد: دولت دریا محور و فرهنگ دریایی هنوز آنطور که باید جای خود را در کشورمان پیدا نکرده‌اند و تا زمانی که دولت در این زمینه ورود نکند و مدیریت متمرکز ایجاد نشود، انرژی‌ها نمی‌توانند به درستی در این مسیر جاری شوند.

وی گفت: پیشنهاد من این است که باید یک «معاونت دریایی» در نهاد ریاست جمهوری ایجاد شود تا بتواند حوزه های دریایی را متمرکز کند؛ زیرا صنعت دریایی، گران و پر هزینه است؛ به همین دلیل بخش خصوصی نمی تواند ورود چندانی به این حوزه داشته باشد، و نیازمند حمایت دولت است.

امیر رستگاری اضافه کرد: اگر دولت با تشکیل معاونت دریایی و در پی آن ایجاد یک مدیریت متمرکز، حوزه های دریایی را متمرکز کند، می توانیم رشد خوبی را در صنایع دریایی شاهد باشیم.

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع خاطرنشان کرد: متاسفانه فرهنگ غالب بر کشورمان فرهنگ خشکی محور است و اگر از عموم یا حتی فرهیختگان جامعه سوال شود که ایران چه کشوری است، افراد بسیاری می گویند ایران کشوری کم آب و نیمه خشک و دارای چهار فصل است؛ اما کمتر کسی خواهد گفت که ایران یک کشور دریایی است.

وی افزود: عدم اشاعه فرهنگ دریایی در ذهن عموم مردم که بالطبع به دولتمردان ما هم می رسد، باعث شده که توجه اندکی به حوزه دریا داشته باشیم؛ در حالی که بیش از 14 صنعت در حوزه دریا می توانند برای کشور ایجاد اشتغال و ثروت کنند و اگر این صنایع فعالیت خوبی داشته باشند قطعا می توانند درآمد ملی و ناخالص کشور را در حد درآمدهای نفتی ایجاد کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها